Wie zijn wij?

Bevers speelden 37 jaar geleden in de wereld van Lange Doener. Lange Doener woonde in huize Hotsjietonia, aan de rand van een dorp. Als hij thuis is hing de vlag uit. De kinderen uit de buurt wisten dan dat ze welkom waren in het huis van Lange Doener. En dat betekende feest.

langedoenerIn en om Hotsjietonia waren de Bevers met van alles bezig: met tekenen, schilderen, tikkertje spelen, luisteren naar verhalen, verzorgen van dieren. Ze speelden overal tegelijk. Lange Doener hielp de Bevers waar hij kon, nooit was hem iets te veel. Lange Doener kon prachtige spannende verhalen vertellen en hij kon ontzettend veel spelletjes. Lange Doener woonde niet alleen in Hotsjietonia. In Hotsjietonia woonden ook andere figuren zoals Hippe Springveer, Lappezak, Pompedomp, Frederik Scheuremaar, Sssst en het beestenspul.

Lappezak kwam uit Lapland en bouwde het liefst tenten. Hij was beetje een vrijbuiter. Hij was ook altijd bezig en wie mee wilde doen was welkom.
Pompedomp zorgde voor de planten en was erg muzikaal. Zij was een vrolijk en van zichzelf opgewekt figuur. Pompedomp had aandacht voor het individu en stond open voor andermans problemen. Zij straalde zoveel veiligheid uit, dat anderen daar dankbaar gebruik van maakten.
Dan is er ook nog Frederik Scheuremaar, de belhamel vol kattenkwaad en ondeugendheid, die het op zijn heupen kreeg als hij papier zag. Frederik Scheuremaar was zeer populair bij de Bevers en leek wel eens overhoop te liggen met Lange Doener.
Tot slot Hippe Springveer, hij was energiek en sportief, ondernemend en actief, meestal een druktemaker. Hij wist altijd wel een nieuw leuk en bewegelijk spel voor de Bevers.
In het torenkamertje woonde Sssst. Sssst was eigenlijk een grote wolk die niet van drukte hield. Als je moe was of niet mee wilde doen met anderen dan was je welkom op Sssst om in een boek te kijken of om zomaar niets te doen. Het was voor de bevers een mega groot kussen.