Activiteiten

Leef  & Sportief`23 zit er weer op. Kindjes die met leef & sportief aanwezig waren tijdens de meeloopdagen; Dylan, Ava, Jesper, Bram, Olivia, Ries, Lucas, Wout, Luc, Sofia, Jill, Aukje, Yara, Levi, Siem, Otis, Lotte, Sophie, Hein, Luuk en Bram. Naast onze eigen 13 beverleden.

Leef  & Sportief`22 zit er weer op. Kindjes die met leef & sportief aanwezig waren tijdens de meeloopdagen; Jimmy, Lois, Wout, Nola, Dinand, Daan, Daniël, Niek, Douwe, Jasper, Ruben, Lin, Niek, Vik, Omar en Nanne.

Bedankt voor het meespelen.

Zomerkamp 2022 staat in het teken van ‘Heksen en Tovenaars’ Trek je mantel maar, zet je hoed maar op je bol en haal de toverstaf van onder het stof . . . Het is hoogtijd om de wereld van heksen en tovenaars te verkennen! Dit doen we aan de hand van een heleboel betoverende spel- sport en knutselactiviteiten. Als je geluk hebt, mag je zelfs even curieuzeneuzen in ons groot geheimzinnig  toverboek. Je vindt er de ene gekke toverspreuk na de andere . . .Bovendien heb je die spreuken nodig om een heerlijk heksenbrouwsel te maken. Fliep, FLOEP, flop . . . Wij toveren samen de boel op zijn kop! Samen met de welpen jongens- en meisjesgroep gaan wij naar Scouting blokhut St. Lambertus in Bergeijk.

Bever installatieweekend nov`21 de blokhut is gereserveerd. Sint Nicolaas komt met de boot aan. En dit alles gaan wij met de bevers beleven in onze eigen vertrouwde mooie blokhut met onze eigen leiding. Wel jammer dat wij met de bevers niet naar het logeerhuis van Sint Nicolaas kunnen vanwege aangescherpte corona maatregelen.

Zondag worden onze bevers ; Lot, Noud, Sieb, Britt, Niek en . . . die nog niet zijn scoutfit hebben van de kleinste groep geïnstalleerd, voordat wij het weekend afsluiten. En na afloop mogen ze weer met papa en mama mee naar Sint Nicolaas waar hij zijn intrede doet in onze woonplaats Someren.

Zaterdag 25 september wij mogen weer op gebruikelijke wijze de opening van het groep draaien gaan houden. En ook weer met de gezellige afsluiting van het groep draaien zoals het bij Scouting aan toegaat. Gezellig weer!

Het Zomerkamp komt eraan! …………..De volgende Bevers hebben zich al opgegeven; Rens, Morris, Ravi, Zuzanna, Koen, Bram, Kaleigh, Kai, Roos, Finn, Levi, Femke, Evelien, Dirk, Tommy en ….. met hun leiding; Monique, Iris, Martijn en Renata.

Onderstaande foto’s van zomerkamp 2020 “Op de Camping” in de Donck.

 

Leef Sportief en creatief komt er weer aan. Op zaterdag 5 juni en 12 juni 2021 mag je met onze bevergroep meedraaien. Om eens een kijkje te nemen wat Scouting doet. Er zijn 16 kinderen aangemeld naast onze 27 beverleden. Wij krijgen goede hulp van Explorer leiding Maikel, maar ook Rick was er, voor de nieuwe kindjes bij de bevergroep. Dankjewel alvast!

Beverweekend van zaterdag 22 mei op zondag 23 mei mochten wij weer overnachten in eigen blokhut. Er was een  weekend gepland en met hulp van andere leiding uit onze scoutinggroepen; Lonneke en Martijn. De bevers gingen na een lange tijd weer eens een nachtje in eigen blokhut slapen. Voor heel veel was het zelfs de eerste keer. Met een groep van 24 kinderen en 4 leiding, met een mooi vol programma waren wij er klaar voor. Een mooi oefenweekend als wij van de zomer op kamp mogen.

Lockdowns 1e was op zaterdag 14 maart 2020 waarbij wij 8x geen groep draaiden. De 2e lockdown was zaterdag 19 december waarbij wij toch 6x geen groep draaiden. Maar gelukkig zaterdag 13 februari mochten weer met de nodige corona maatregelen weer groep draaien.

Beverweekend in november wordt een Bevermiddag met installatie van onze nieuwe leden.

Leef Sportief en creatief komt er weer aan. Op zaterdag 26 september en 3 oktober 2020 mag je met onze bevergroep meedraaien. Om eens een kijkje te nemen wat Scouting doet. Er zijn 8 kinderen aangemeld naast onze 9 beverleden.

Beverweekend van 28 maart 2020 gaat niet door

Professor Plof middag wel 18 proefjes uitgevoerd met z’n allen. Het was een gezellige boel met verrassende proefjes, maar ook mislukkingen (hebben de bevers meteen de brandoefening geoefend) haha.

Carnavalsfeestje: Zaterdag begint de Carnaval in het Brabantse land. Samen met de welpen en kabouters vieren wij een feestje in onze blokhut met spelletjes, chips, frisdrank en muziek.

Leef Sportief en creatief komt er weer aan. Op zaterdag 13 april en 20 april 2019 mag je met onze bevergroep meedraaien. Om eens een kijkje te nemen wat Scouting doet. Er zijn 26 kinderen aangemeld naast onze 12 beverleden.

Paasactiviteit: In het voorjaar kom je ogen tekort in de natuur. De bomen, planten, beestjes: alles groeit en bloeit! Wij gaan plezier maken en trekken eropuit om bijvoorbeeld vlinders of jonge dieren te zoeken. Wij gaan op zoek naar grote paashazen en chocolade eieren.

Leef Sportief en creatief komt er weer aan. Op zaterdag 2 juni en 9 juni 2018 mag je met onze bevergroep meedraaien. Om eens een kijkje te nemen wat Scouting doet. Er zijn 20 kinderen aangemeld naast onze 10 beverleden.

Bever Doe Dag: Dit jaar wordt de Bever Doe Dag op 17 juni`17 gehouden in Deurne.

                                   

Start van Sport- Cultuurimpuls is een project voor alle basisschoolkinderen, dus ook voor jullie kindje(s). Om kennis te laten maken met een vereniging om je sociale vaardigheden op te laten doen.

Leef Sportief & Creatief in Someren. Je kunt je ook bij ons inschrijven. Heb je altijd wel eens met je leeftijdsgenootjes in de bossen willen spelen of samen een gaaf bosspel beleven in de mooie natuur die Someren kent. Wie weet vindt je het heel leuk. Laat je verrassen en ontdek wat je graag in je vrije tijd doet. Wij verwachten dit jaar naast onze eigen leden 23 kinderen extra die een kijkje komen nemen wat Scouting zoal doet. Wij wensen jullie heel veel buitenplezier in de mooie natuur. Jullie zijn van harte Welkom om 14.00 uur. Deze middag zal om 16.00 uur weer afgelopen zijn.

Als u met de auto komt dan parkeert u op de grote parkeerplaats van de Donck. Daarna wandelt u de weg in voorbij de slagboom langs het openluchttheater. De blokhut bevindt zich dan aan het einde van de Doncksedreef. Bij nat weer raden wij aan om de kinderen laarsjes of oude schoentjes aan te geven. Tot dan!

Met vriendelijke groet, het Beverteam: Iris, Monique en Renata

Meer informatie kunt U vinden op onze website: www.scoutingsomeren.nl

Wilt U een bericht versturen ons e-mail: beversscoutingsomeren@gmail.com

Beverweekend: Komende weekend verblijven de Bevers in eigen blokhut om daar een nachtje door te brengen. De benedenzaal is uitbundig gezellig en knus versierd in deze tijd van het jaar. De volgende dag worden zes nieuwe bevers geïnstalleerd in onze groep.

HIJ KOMT! Als de dagen korter worden en de kachel gaat weer aan, dan weet je het al: Sinterklaas is in aantocht! De spannendste tijd van het jaar. Sinterklaas komt weer naar Nederland, en dat is een feest. Zaterdag 3 december worden alle bevers samen met de welpen en kabouters verwacht om 10.00 uur in de grote zaal van de oude blokhut. We zingen wat liedjes om de spanning van de kinderen eraf te krijgen. Hoor wie klopt daar, bevers? En twee vrolijke Pieten komen met de Pietenexpress en zullen om 10.15 uur tijd maken tot 11.15 uur. Ook dit jaar bezorgen ze ons weer voor een leuke avontuurlijke verassing: Want de Sint geeft aan twee zwarte Pieten opdracht om……? Maar tot grote verbazing blijkt dat………? Ben benieuwd hoe het dit jaar weer gaat aflopen. Vol verwachting klopt ons hart. Om 11.30 uur is het afgelopen! Dat belooft een heerlijke morgen te worden. Want deze Pieten zijn ook dol op spelletjes spelen. De bevers ontdekken zelfs: bedden op de bovenzaal en overal pepernoten? Zwarte Pieten komen in de tussen tijd ook slapen in de blokhut. En wij zien gelijk ook dat ze een goede start gemaakt hebben met ’n smakelijk pietenontbijtje. Omdat wij dit ontdekt hebben zetten we gelijk ons schoentje klaar!

Geen Sint-Nicolaasfeest zonder schoencadeautje? En er zijn de komende maand heel veel gezellige sinterklaas activiteiten voor de Bevers. Pietenbingo, schoentje maken, inkleuren en gelijk klaar zetten, sint- en piet quiz, pietenhindernissen, maar wie zoet is krijgt lekkers; dus we gaan ook nog pepernoten muffins bakken, overheerlijke onder begeleiding bakken de bevers zelf de muffins. Smullen maar! Je ziet het wel voor kleine en grote Sinterklaasfans valt er van alles te beleven in de blokhut.

Leidingfeestdag: Het ene avontuur is alweer voorbij, dus op naar het volgende avontuur. Wij de Beverleiding vieren op zaterdag 9 juli onze verjaardagen. We maken er een gezellig campingfeest van. Jullie mogen als campingsgast komen. Er zijn allerlei camping spelletjes en wij trakteren op campinghapjes. Daarom hoef je die dag helemaal niets mee te nemen.

Bever Doe Dag: Op zaterdag 11 juni 2016 is weer onze jaarlijkse Bever Doe Dag! Het thema van dit jaar is ‘De Toekomstboom’ Houthakker op komst. Tijdens een logeerpartijtje bij Bas Bos en Rebbel ziet Stuiter een houthakker die de boom op het dorpsplein om wil hakken. De houthakker wil hout voor zijn kachel, maar de bewoners van Hotsjietonia willen natuurlijk niet dat hun bijzondere boom wordt omgehakt. Ze moeten de houthakker laten zien dat het ook anders kan! Help jij mee om de boom op het dorpsplein te redden?
Samen met de bevergroepen uit Aarle-Rixtel, Asten, Brandevoort, Brouwhuis, Deurne, Lieshout, Mierlo, Mierlo-Hout, St. Jozef en wij van Scouting Someren willen wij hier ook aan mee doen! Deze dag begint om 10.00 uur en duurt tot 15.30 uur. Dit jaar wordt de Bever Doe Dag gehouden in en rondom de Scouting Blokhut ‘de Polderhonk’ aan de Bergweg 26 in Asten. Op deze dag kunnen alle bevers weer een badge verdienen voor op hun scoutfit blouse. 

Carnaval: Heb jij je feestneus al gevonden. Ieder jaar hebben we het voor elkaar: we vinden het niet gauw te raar! We hebben rood, blauw of knalgroen haar, en dragen alle kleuren door elkaar. Heb jij een Elvispak of ben je verkleed als Superman of Toverfee, we dansen en we springen en we doen de polonaise. We proosten op carnaval, want dat feest kan beginnen. . . . zaterdag 6 februari vieren de Bevers Carnaval met de Welpen- en Kaboutergroep van Scouting Someren in ‘d Auw Blokhut. Met muziek, spelletjes en een chips & fris- en ranjakraam. Trek wel je mooiste of gekste carnavalspak aan!

Pietenjacht: Hebben jullie er ook op gewacht? Zaterdag 28 november; Kom naar onze spetterende Pietenjacht. Met een speurkaart die de leiding schonk. Op zoek naar twee doldwaze Pieten in de Donck. Heb je aan allebei de Pieten op de kaart gedacht, dan wordt er wel een cadeautje verwacht…
Kom naar deze speciale dag, waar we veel plezier gaan maken met een lach.

Overvliegers   BEDANKT!   voor de leuke, gezellige en lachwekkende Bevertijd.
Wij wensen Luuk,  Benny,  Lynn,  Lana,  Amy,  Anouk,  Wietske,  Sanne,  Daan,  Ilya  en Bram heel veel plezier in de nieuwe Welpen- of Kaboutergroep.

Verdiend!
Alle bevers die deelgenomen hebben aan de Bever Doe Dag van dit jaar hebben hun badge inmiddels thuis gekregen. Dit activiteitenbadge hoort op je linkermouw van je beverblouse te zitten.

Het Zomerkamp`15 komt eraan! …………..De volgende Bevers hebben zich al opgegeven; Bram, Sanne, Benny, Romi, Lana, Anouk, Ties, Lynn, Lizzy, Julan, Elise, Rik, Dilano, Joep, Amy, Ilya, Renske, Lenn, Zoë en ….. met hun leiding; Linda, Iris, Ruud en Renata.
De mini Kennedymars is goed verlopen ondanks de hitte. Er was lekker veel verkoeling onderweg.

De Bever Doe Dag was weer super geslaagd!! Voor het gehele verslag van deze vermaakte dag zie je in het volgende sprokkeltje. De foto’s staan al op onze website. De bevers verzamelen in de blokhut daar stonden acht dozen. Op elke doos stond iets geschreven. Zo stond er op één doos ‘Huis Rebbel en Bas Bos’, op een andere ‘Speelveld’ en weer een andere ‘Huis Stanley Stekker’. Zo was er voor elk activiteitengebied een doos. Sterre en Steven Stroom hebben deze dozen uit Ghana meegenomen. Wanneer alle bevers er waren, konden de dozen open gemaakt worden. De bewoners zagen bovenin de dozen een dik spinnenweb zitten. In de doos van het dorpsplein zat ook een spin. Wanneer ze dat zagen, deden ze snel de doos weer dicht. Ze vroegen Rebbel te kijken naar wat voor soort spin het is, maar die weet alleen dat het een buitenlandse spin is. Aangezien Noa veel van het buitenland weet, vroegen ze haar te kijken. Wanneer zij de doos open doet, ontsnapt de spin. Maar Noa heeft hem goed genoeg kunnen zien, en weet dat het Anansi is. Ze legde uit dat Anansi graag streken uithaalt, en dat we daar dus wel een beetje voor moeten uitkijken vandaag. We besloten om met de spulletjes uit de dozen spelletjes te gaan doen. Het hele speelterrein was onderverdeeld in tien speelvelden waarin de activiteiten plaatsvinden, zorgt voor overzicht. Elk speelveld kwam overeen met een plek in het dorp Hotsjietonia en daarmee ook met een activiteitengebied. Verschillende spellen werden gespeeld o.a. een muziekinstrument maken, een groot twisterspel,muggenmeppers maken, waterrace, spinnenwebspel, proeverij, smile kwartet, wat is er weg?, foto’s zoeken etc.

Nadat de kinderen klaar zijn met de activiteiten op een speelveld, kregen ze een stuk puzzel met een afbeelding.

Wanneer de bevers alle acht de puzzelstukken hadden, kwamen ze weer bij elkaar. Nu moesten ze nog bedenken wat ze met Anansi zullen doen. Rebbel zegt dat het beste was wanneer Anansi terug ging naar Ghana, omdat het hier te koud voor hem was. Het is natuurlijk niet leuk wanneer hij ziek zou worden. Steven en Sterre gingen hem gelijk met de boot terug brengen, waarbij ze de bevers uitzwaaiden.
De volgende bevers hebben zich opgegeven voor de Bever Doe Dag; Daan, Kars, Romi, Benny, Sanne, Lynn, Sarah, Lana, Anouk, Wietske, Ties, Lars, Amy, ILya, Renske, Luuk, Tijs, Rik, Julan, Elise, Lizzy, Joep, Dilano, Lenn en Zoë.

Bever Doe Dag  Zaterdag 13 juni 2015 vindt onze jaarlijke Bever Doe Dag plaats. Het thema van dit jaar is ‘Expeditie Ghana: de geheimen van Anansi’. Op het dorpsfeest krijgen alle dorpsbewoners dit jaar een vreemde doos waar allemaal spulletjes in zitten. Deze dozen hebben Steven en Sterre Stroom meegenomen vanuit Ghana (een heel ver land). In één doos zit een rare spin (Anansi) die Sterre nog nooit gezien heeft. Heel Hotsjietonia zit al snel vol met spinnenwebben. Help jij mee om Anansi veilig te vangen, zodat Steven en Sterre de spin terug naar Ghana kunnen brengen? Deze dag begint om 10.00 uur en duurt tot 15.30 uur. Dit jaar wordt de Bever Doe Dag gehouden in en rondom ‘d Auw Blokhut in Someren bij het prachtige natuurgebied van de Donck. Een themaverhaal maakt het voor bevers gemakkelijker om zich in te leven in wat er gebeurt en de spanning vast te houden tijdens de Bever-Doe-Dag.

Opening de nieuwe aanbouw van ‘d Auw blokhut wordt officiël geopend op zaterdag 18 april 2015. Er zijn tal van activitetien op deze bijzondere dag.

Sjors Sportief zaterdag 28 maart is de eerste dag van de kennismakingscursussen. Hierover lees je binnenkort wel meer over in ons Sprokkeltje natuurlijk, wat vier keer per jaar uit komt.

Carnaval samen met de Welpen- en Kaboutergroep vieren we ook dit jaar weer een geweldig kindercarnaval bij ons in de blokhut. Denk eraan ‘s middags is er GEEN groep i.v.m optochten.

Ouderweekend voor alle ouders van onze leden organiseren wij een weekend. Dit zal plaats vinden op zaterdag 7 februari op zondag 8 februari. Zo kunnen jullie als ouders ook een keer ervaren hoe het bij de Scouting aan toe gaat! Hierover komt nog een uitnodiging om je op te geven.

Proficiat Amy, Ilya, Rik, Anouk, Luuk, Benny, Sanne, Bram en Lana met jullie installatie als bever. leden

Overvliegers Bedankt! Guusje, Mitchel, Linn, Bryan en Lise: Bedankt voor de gezellige tijd bij onze bevergroep. Wij wensen jullie heel veel plezier bij de Welpen of Kaboutergroep.

De Paastocht bij de Bevers op Paaszaterdag, de dagen na Sjors Sportief hielden de Bevers een Paastocht. Er moesten sporen gevolgd worden en zoeken naar paaskuikentjes; Ducky, Bibi en Pluk enzo. En naar paashaasjes Snuitje, Snuf en Flappie enzo. Bij een groot reuze Paasei in een boom volgde er een opdracht. Sjef en Sanneke bedankt dat jullie er ook bij waren. En fijn dat jullie eraan meegeholpen hebben, zonder jullie kon het niet doorgaan. Dankjewel hiervoor!

Sint Nicolaas op bezoek ook willen we dit jaar het Sinterklaasfeest in onze blokhut vieren. En is er het verlossende woord vanuit Spanje gekomen. Op zaterdag 30 november zal Sint Nicolaas en zijn Pieten naar onze Blokhut komen. Voor de Bevers, Kabouters en Welpen willen we een mooie en gezellige morgen aanbieden. Zaterdag 23 november zal de blokhut omgetoverd worden tot een gezellig Sinterklaas sfeer. Wij verwelkomen de Sint en laten hem genieten van hun vele gezellige Sinterklaas liedjes, die wij uiteraard samen zullen zingen met alle aanwezige kinderen.

Dit jaar willen wij ook weer meedoen aan het wandelevenement: de mini Kennedy-mars. Samen met de Welpen, Kabouters en hun leiding lopen wij ook mee. Het is dit jaar een speciale editie want we gaan niet zomaar lopen. Dit jaar gaan we tijdens de mini Kennedymars geld bij elkaar halen voor onze nieuwe aanbouw. Een sponsortocht voor een hele mooie blokhut en nog heel veel jaren Scoutingplezier. Dus we willen jullie dit jaar allemaal vragen om met ons mee te lopen, ook als je eigenlijk met je school, vriendje of vriendinnetje wilt lopen! Dus ga met ons mee de uitdaging aan en loop samen met ons voor de nieuwe blokhut!  De Bevers worden na de tocht onthaald door de ouders en mogen deelnemen aan activiteiten op het Wilhelminaplein. Je vindt daar een bibberbergdraak, burchtrace, de spectaculaire Wipe Out Mega Balls en nog veel meer. Allemaal in het thema ‘Sprookjes’.
De Kijkdag vindt plaats op zaterdag 8 juni`14 voor alle Bevers die overvliegen. Veel plezier tijdens het groepdraaien bij de Welpen- Kaboutergroep.

Het ene avontuur is alweer voorbij op naar het volgende avontuur! De jaarlijkse Bever Doe Dag! Tijdens deze dag komen alle Bevers uit de regio samen om leuke activiteiten te ondernemen. Zo maken ze kennis met de diversiteit van Scouting en zien ze dat er meer Scoutinggroepen zijn dan alleen hun groep. Daarnaast is deze dag om te laten zien wat Scouting in huis heeft en hoeveel kinderen genieten van het Scoutingspel. De Bever-Doe-Dag staat dit jaar in het teken van de prehistorie. Stanley Stekker presenteert tijdens het dorpsfeest zijn nieuwste uitvinding: een teletijdmachine. Hiermee kan hij voorwerpen uit het verleden naar het nu halen. Helaas gaat het niet helemaal volgens plan en staat er opeens een holbewoner in het dorp. Deze holbewoner is heel erg geschrokken en slaat per ongeluk met zijn knuppel de teletijdmachine kapot. De bevers worden uitgenodigd om te helpen de teletijdmachine te repareren, zodat de holbewoner weer terug kan naar zijn eigen tijd. De bevers bezoeken het dorp en kunnen allerlei activiteiten doen in de acht activiteitengebieden.

Herinneringsbadge voor de Bever-Doe-Dag 2013 is een speciale badge ontworpen, een leuk aandenken aan dit regiospel. Met plezier gaan we er een geweldige Bever-Doe-Dag van maken.

De Bever Doe Dag 2013 is dit jaar op zaterdag 1 juni. Ben jij er ook bij? Het vind plaats in het Uilenbos. De dag begint om 10.00 uur en eindigt om 15.30 uur. Wat we gaan doen? Vast iets ontzettend spannend! Zullen we er moe van worden? Zeker weten! Zodra we meer weten ben jij de eerste die het hoort!