Nieuws

Het einde van ons seizoen Medio september verlaten onze oudste leden de bevergroep. Op 22 juni mogen ze al een keertje meedraaien bij de nieuwe groep. De jongetjes bij de welpengroep. En de meisjes bij de kaboutergroep. Beide groepen draaien iedere zaterdagmorgen groep. De bevers die overvliegen naar de volgende groep: Tygo (na 2 jaar+10 mnd) Nanne (na 2 jaar) Jasper (1 jaar+11 mnd) Vik (1 jaar+10 mnd) Lucas (1 jaar+4 mnd) Jaysen (4 mnd) Falk (4 mnd) en Sam (3 mnd)

Dit jaar zomerkamp`24 naar Maasbree met als thema; ‘het Wilden Westen’ Wie hebben zich al opgegeven: Tygo, Mees, Nanne, Jasper, Vik, Lucas, Bram, Teus, Quinn, Kian, Teun, Mijs, Jaysen, Alex. . . Leidsters; Corien, Soraya en Renata gaan met hun mee  Kom als Cowboy of Indiaantje en ga met ons het avontuur aan!

Welkom bevers; Alex, Revy, Falk, Oskar, Eeke, Jens, Lou, Sam en Lenn

Leef Sportief 2024 kwamen dit jaar 20 kinderen kijken. Het was extra druk, maar heel leuk dat er weer nieuwe kindjes kwamen meespelen en kijken hoe het bij Scouting gaat.

Soldatenweekend met onze bevers gaan wij een weekend doorbrengen in eigen blokhut. De bevers krijgen zaterdag een paar orders opgeroepen en leren zich opstellen, om de commando’s te volgen. Hierna een training om te leren marcheren en sluipen Op zondag gaan ze de stormbaan afleggen om het einde te halen. Voor een welverdiende embleem!

Welkom Aiko draait ook mee in het beverteam als helpende handjes. Super!

Installatie van nieuwe bevers en leidster: Teun, Mijs en Soraya en Jens: Proficiat met jullie installatie op 24-02-2024 bij de bevergroep!

Nieuw het nieuwe Scoutingseizoen`23-`24 is begonnen met 16 bevers en 2 leiding erbij in het leidingteam. Van harte Welkom Soraya en Jens

Overvliegers 2023 Bedankt Kaleigh, Nola, Joep, Fer, Zuzanna en Dylan voor de fijne en skone bevertijd. Heel veel plezier bij de welpengroep.

Installatie de volgende bevers zijn geïnstalleerd; Daan, Max, Olivia, Bram, Teus, Lucas, Quinn, Kian, Otis en Lukas. Van harte Gefeliciteerd met jullie installatie. Nu horen jullie er ook echt bij!

Overvliegen 2022 van dertien bevers wij gaan zondag afscheid nemen van jullie, het was super leuk en heel gezellig met jullie als ‘bever’. Wij wensen jullie allemaal een hele fijne tijd bij de welpen groepen. Veel plezier!

Dit jaar zomerkamp naar Bergeijk met als thema; ‘Heksen & Tovenaars’

Wie hebben zich al opgegeven: Britt, Niek, Zofia, Vayenne, Lot, Rens, Noud, Kaleigh, Abel, Morris, Sieb, Zuzanna en . . . Leidsters; Corien en Renata gaan met hun mee en leider Martijn. Kom als heks of tovenaar en neem je bezem of toverstaf mee! Meer informatie krijgen jullie via een kampboekje om alles rustig na te lezen.

Leef & Sportief middagen naast onze 16 beverleden zijn er deze middagen 18 kindjes opgegeven om een middag bij Scouting mee te draaien: Douwe Elise Omer Lin Mae Lukas Jasper Wout Nola Daan Niek Loïs Daniel Dinand Ruben Niek Jimmy en Vik.

Voor kennismakingsspel, omgeving verkennen, leuk tik- en renspelletje, bospel maar ook zoek- en speur ontdekkingstocht.

Boerenweekend is gepland in het voorjaar, wij blijven dan slapen in eigen blokhut. Alles in stijl als een boerderij. Jullie mogen in je boerenkloffie komen, zodat wij lekker actief bezig gaan houden. We lopen een klompen speurtocht, gaan koeien melken en schapen scheren. En zelf pannenkoeken beslag maken om ook zelf pannenkoekjes te bakken. Maar ook krijgen wij bezoek van een boer met zijn tractor. En houden wij een verkiezing van leukste boertje of boerinnetje van het weekend. Het uitstapje wat wij gaan maken blijft nog een verrassing (afhankelijk wat het weer doet).

Installatie wij gaan weer bevers installeren tot een échte bever op zaterdagmiddag 19 februari 2022

Bezoekje Professor Plof komt een week erna ‘n bezoekje brengen bij de bevers. Er worden vele proefjes uitgeprobeerd met de bevers. Ben benieuwd of iedereen zijn/ haar badge kan verdienen.

Brandoefening de bevers hebben komende zaterdag een brandoefening met de leiding.

Leef Sportief 2021 kwamen dit jaar 16 kinderen kijken. De beverleden was toegenomen door corona. Wij zijn van 3 leden nadat er 19 overvlogen in september 2019 naar 30 leden in juni 2021 geklommen. Dus was het extra extra druk tijdens de kijkdagen voor kinderen die twee zaterdagen kwamen mee draaien.

Bedankt Iris voor elf jaren inzet bij de bevergroep van Scouting Someren en de gezelligheid binnen het beverteam.

Installatie van nieuwe bevers en leidster: Lot, Sieb, Britt, Niek en Corien: een dikke Proficiat met jullie installatie bij de bevergroep!

Bever najaarsweekend De spannendste tijd van het jaar is aangebroken. Wij kijken zaterdag de 13e naar de intocht van Sint Nicolaas met zijn Pieten hoe zij dit jaar weer voet in Nederland zetten, tijdens ons weekend verblijf in eigen blokhut. Maar er zijn nog meer gezellige leuke en spannende sint en piet activiteiten voor de Bevers. Voor het slapen gaan mogen de bevers hun schoentje/ laarsje zetten. Dat belooft een heerlijk avondje te worden! En wie zoet is krijgt lekkers; we gaan ook nog lekkere pepernoten bakken en nog meer . . De volgende dag staat er een verrassend pietenontbijt te wachten, het sfeervolle en vooral smakelijke pietenontbijt is de beste start van onze tweede dag. Want er worden op zondag ook nog bevers geïnstalleerd wat een feest! En natuurlijk ook, onze nieuwe leidster Corien.

Nieuwe bevers zijn altijd van harte Welkom!
Het scouting seizoen loopt ten einde! De oudste bevers vliegen over naar de Welpengroep jongens of meisjes. Er kunnen natuurlijk weer nieuwe leden bij ons aanmelden. Dit kan iedere zaterdag. Stuur een e-mail naar bevers@scoutingsomeren.nl. En je zoontje(s) en/of dochtertje(s) mag vrijblijvend verschillende zaterdagen met ons gezellig mee groep draaien van 14.00- 16.00 uur. Om te kijken of het wel leuk is!

Het einde van ons seizoen Medio september verlaten onze oudste leden de bevergroep. In juli mogen ze al een keertje meedraaien met de nieuwe groep. De jongetjes bij de welpengroep. En de meisjes bij de kaboutergroep. Beide groepen draaien iedere zaterdagmorgen groep. De bevers die overvliegen naar de volgende groep: Bram, Koen, Femke, Roos, Tijme, Lars, Evi, Lynn, Sep, Emma, Tommy, Nore, Sofie, Finn, Levi, Julia, Dirk, Bent en Lens.

Welkom Corien; wij hebben er een nieuwe beverleidster bij, om ons team te versterken.

 

Wij mogen weer groep draaien na deze 2e lockdown. En wel op zaterdag 13 februari 2021. Fijn dat we elkaar weer zien en proberen die zes zaterdag in te halen. Eén ding is zeker wij beginnen met dikke sneeuwpret. Tot zaterdag allemaal. . . .

Installatie van nieuwe bevers: Femke, Roos, Kai, Jesse, Tijme, Rens en Kaleigh een dikke Proficiat met jullie installatie!

Maatschappelijke stage bij de bevergroep zijn twee stagiaires van het Varendonk College begonnen.  Zij draaien tot en met het bever Feestweekend mee met onze bevergroep. Welkom Mare van Bree en Meike Grandia. Veel plezier en succes met jullie leuke stage plek.

Zomerkamp 2020 In verband met het COVID-19 virus gaan wij een eigen zomerkamp houden in en rondom onze eigen blokhut. Het thema is “Op de camping”.

Afscheid oudste bevers wij nemen tijdens ons gezamenlijk weekend september 2020 afscheid van onze oudste beverleden; Pim 3 jaar lid, Jakub 1 jaar en 6 maanden lid, Jayden 1 jaar en 4 maanden lid. De beverleiding wenst jullie een hele fijne en plezierige tijd in jullie nieuwe speltak de Welpen.

35 jaar Bevers in Someren Dit jaar bestaat de Bevergroep 35 jaar. Dat gaan we vieren, dus verrassen we onze bevers met de komende zaterdagen van dit jaar vol FEEST middag programma’s. Met daartussen een FEESTWEEKEND.

Wordt vervolgd…

Een goed vooruitzicht Wat is er een leuke groep ontwikkeld in het begin van het seizoen. In de eerste maand van het nieuwe jaar 2020. Er worden acht nieuwe bevers geïnstalleerd; Jakub, Jayden, Morris, Lola, Bram, Ravi, Koen en Zuzanna.

Bevers knallen met Pieter Plof de lente in: We hebben samen met de Bevers diverse proefjes gedaan. In een interactieve show met onder andere Pieter Plof werden de proefjes uitgevoerd. Ze leerden drijven en zinken, de wind en bellen. Bevers van Scouting Someren lieten o.a zien wat er gebeurd als je een ballon gevuld met water boven vuur houdt.  Er zijn heel wat testjes gedaan. Bevers geloofden niet dat de pijl de andere kant ging wijzen? Raar, maar waar! En na afloop allemaal een skone medaille verdiend! Meer hierover lees je in het volgende Sprokkeltje.

Afscheid Wij nemen tijdens ons gezamenlijk weekend september 2020 afscheid van onze oudste beverleden; Pim 3 jaar lid, Jakub 1 jaar en 6 maanden lid, Jayden 1 jaar en 4 maanden lid. De beverleiding wenst jullie een hele fijne en plezierige tijd in jullie nieuwe speltak de Welpen.

Kijkdag Bevers september 2019 deze dag is georganiseerd omdat wij van 13 beverleden er dit jaar 9 bevers van overvliegen. En omdat wij met 3 leden overblijven zouden wij heel graag nieuwe leden naar onze vereniging willen uitnodigen. Je bent van harte Welkom! Tot dan.

Gezamenlijk weekend komt er weer aan om dit seizoen af te sluiten. Wij nemen tijdens ons gezamenlijk weekend afscheid van onze oudste leden. Luuk na bijna 4 jaar lidmaatschap, Siem 3,5 jaar, Floor 2 jaar, Saar 2 jaar, Kenzie 1 jaar, Stef 1 jaar en tot slot Rens. De beverleiding wenst jullie een hele fijne plezierige tijd in jullie nieuwe speltak. En allemaal bedankt dat jullie met ons veel plezier hebben gemaakt. Het was tof.

Start van Sport- Cultuurimpuls is een project voor alle basisschoolkinderen, dus ook voor jullie kindje(s). Om kennis te laten maken met een vereniging om je sociale vaardigheden op te laten doen.

Leef Sportief & Creatief in Someren. Je kunt je ook bij ons inschrijven. De start is op zaterdagmiddag 13 april. En zaterdagmiddag 20 april mag je nog een keer mee groep draaien. Heb je altijd wel eens met je leeftijdsgenootjes in de bossen willen spelen of samen een gaaf bosspel beleven in de mooie natuur die Someren kent. Wie weet vindt je het heel leuk. Laat je verassen en ontdek wat je graag in je vrije tijd doet. Wij vinden het ontzettend leuk om onder andere in de bossen te spelen. En willen graag dat jullie dat net zo leuk gaan vinden als wij. Wij wensen jullie heel veel buitenplezier in de mooie natuur. Jullie zijn van harte Welkom om 14.00 uur. Deze middag zal om 16.00 uur weer afgelopen zijn. Als u met de auto komt dan parkeert u op de grote parkeerplaats van de Donck. Daarna wandelt u de weg in voorbij de slagboom langs het openluchttheater. De blokhut bevindt zich dan aan het einde van de Doncksedreef. Bij nat weer raden wij aan om de kinderen laarsjes of oude schoentjes aan te geven. Tot dan!

Bever najaarsweekend De spannendste tijd van het jaar is aangebroken. Want wie zoet is krijgt lekkers; onder begeleiding bakten de bevers afgelopen zaterdag zelfgemaakte pepernoten. Tijdens ons weekend verblijf in onze eigen blokhut mogen de bevers hun schoentje/ laarsje zetten als ze in de blokhut blijven slapen. Want geen Sinterklaas feest zonder schoencadeautje. Dat belooft een heerlijk avondje te worden! En er zijn nog meer gezellige sint en piet activiteiten voor de Bevers. De volgende dag staat er een verrassend pietenontbijt te wachten, het sfeervolle en vooral smakelijke pietenontbijt is de beste start van onze tweede dag. Als afsluiting van ons weekend was de installatie van 5 bevers; Noah, Tim, Victor, Pim en Bo. Allemaal een dikke Proficiat met jullie installatie. Jullie hebben goed je best gedaan om een echte bever te zijn. Bravo! Nu horen jullie er ook echt bij.

Het nieuwe seizoen komt eraan. Wij gaan afscheid nemen van onze oudste bevers; Romi (ruim 3 jaar) Lars, Jens (1,5 jaar) en Siem (1 jaar). Wij wensen jullie heel veel plezier in jullie nieuwe groep.

Jungle kamp, eindelijk was het dan zover. Meestal een van de leukste activiteiten van het jaar, ons zomerkamp. Zoals andere jaren gingen wij ook dit jaar samen met de Welpen en Kabouters naar Jong Nederland blokhut in Bakel. Wij zijn erg blij dat er zoveel bevers met ons het zomerkamp wilden beleven. Het thema met de wilde dieren spreekt de jungle (of het oerwoud/ regenwoud) altijd tot de verbeelding. Er is veel te ontdekken, vele namen een verrekijker mee. En let goed op! In het thema jungle hebben we genoeg geleerd over de dieren die in het oerwoud leven. Maar ook waardering voor de natuur en het belang van het bos voor de dieren die er leven kwamen aan bod. En tot slot wat je uit het bos kunt eten.

Zo was er een mooi verhaal, want alle kinderen die kwamen kregen van de tropenarts een pilletje. Er heerste op het moment een jungle koorts, die veroorzaakt  was door een besmetting met de spiraalvormige bacterie: leptospira. De kinderen liepen een een verhoogde kans op deze besmetting, want ze raakten misschien in contact met de wilde dieren hier in de Jungle. De leiding nam dus het zekere van het onzekere, dus alle kinderen moesten een pilletje innemen. De expeditie kon beginnen! En wat de avonturen waren kun je later lezen in ons volgende sprokkeltje.

Alle bevers (en ouders): Bedankt dat jullie met ons dit zomerkamp weer tot een succes hebben gemaakt. We hebben ons allemaal weer heel erg goed vermaakt. Allemaal een hele fijne zonnige zomervakantie toegewenst.

Het zomerkamp: Wij gaan dit jaar drie dagen naar Bakel op zomerkamp met de bevers. Samen met de welpen en kabouters. Het thema van dit jaar is Jungle. De volgende bevers hebben zich al opgegeven: Romi, Luuk, Noah, Siem, Lars, Anouk, Jens, Emilia, Renske, Vera, Daan, Tim …..

Voorjaarsweekend:  Het beverweekend waarbij wij een nachtje in de blokhut sliepen was grandioos. Alle bevers bedankt want zonder jullie hadden wij geen gaaf weekend gehad. We hebben genoten van het weer de lekkere ijsco’s en de ruige speeltuin. En veel gelachen met elkaar. Het was een weekend vol plezier! Helemaal toppie!

Nieuwe leden: Daan heeft zich al eerste bij ons aangemeld om het scouting avontuur met ons te beleven. Zaterdag 20 mei is hij van harte Welkom!

Leef Sportief en Creatief bij de Bevers; het zit er weer op! 23 kinderen van de basisschool hebben kunnen ervaren hoe het bij Scouting is. Verslagen hierover kun je in het aankomende sprokkeltje lezen. Leuk dat jullie kennis wilde maken met onze vereniging. Wij  hopen dat jullie ook hiervan hebben genoten. Zijn deze kijkdagen zo leuk bevallen en lijkt het je leuk om je kindje lid te laten worden van onze vereniging, laat het ons dan maar even weten.

Verstoppen maar!: De Paashaas is nog maar net het bos ontvlucht of ‘het eieren zoeken’ kan beginnen. De zoektocht werd extra leuk gemaakt met grote chocolade paashazen. Dat wordt smullen! De paasmandjes werden gevuld en wij wensen iedereen een Vrolijk Pasen Pasen en hele gezellige dagen.

Bevers knallen met Pieter Plof de lente in: We hebben samen met de Bevers diverse proefjes gedaan. In een interactieve show met onder andere Pieter Plof werden de proefjes uitgevoerd. Ze leerden drijven en zinken, de wind en bellen. Bevers van Scouting Someren lieten o.a zien wat er gebeurd als je een ballon gevuld met water boven vuur houdt.  Er zijn heel wat testjes gedaan. Bevers geloofden niet dat de pijl de andere kant ging wijzen? Raar, maar waar! En na afloop allemaal een skone medaille verdiend! Meer hierover lees je in het volgende Sprokkeltje.

pieter plofOuderweekend niet wij maar de ouders van onze leden mogen een Scoutingweekend beleven. Degene die zich hiervoor hebben opgegeven wensen wij heel veel plezier en heel veel lol met elkaar!

Iedereen fijne feestdagen nog een paar dagen en dan is het Kerst. Het team van de bevers willen jullie allemaal gezellige feestdagen toewensen, een hele fijne Kerstvakantie, een knallend uiteinde, maar zeker weer een goed begin in het nieuwe jaar 2017!

Een dikke Proficiat met jullie installatie we hebben ook deze winter weer een aantal nieuwe bevers geïnstalleerd. Emilia, Siem, Neeltje, Vera en Anouk hebben soms met een beetje hulp maar vooral zelf in de blokhut een heel parcours afgelegd. Ook nu horen jullie er ook écht bij!

Onze Bevergroep inderdaad de aller leukste en jongste leden van onze Scoutinggroep zitten bij de bevers. Ze draaien elke zaterdag van 14.00 uur tot 16.00 uur in en om onze blokhut van Scouting Someren. En je kan ze herkennen aan hun de knalrode bloes met groepsdas. Daaronder wordt veelal een spijkerbroek gedragen. Soms wordt de outfit gecompleteerd met een blauwe cap. De bevers spelen leuke spellen binnen en/of buiten en leren de beginselen van het ‘scout zijn’. Want wat is er leuker dan avontuurlijk buitenspelen met je leeftijdsgenootjes. Ben je niet bang om vies te worden? Wil je nieuwe vriendjes maken? Wil je verschillende zaterdagen een tof avontuur beleven. Of wil je meer weten over Scouting Someren lees dan meer op onze website. Of kom langs en ervaar zelf hoe leuk scouting is. En zie hoe gaaf Scouting toch is!

Onze groep bij de bevers ligt de nadruk op het spelen in de natuur. Ze doen samen met andere kinderen leuke spelletjes in een veilige omgeving. Zo leren ze spelenderwijs samen te werken onder leiding van deskundige vrijwilligers. De bevers spelen in het thema Hotsjietonia en gebruiken hierbij hun fantasie. Dit draagt bij aan de ontwikkeling van de kinderen. Het kan gebeuren dat de bevers een nachtje blijven logeren in ”Hotsjietonia”. Voor jongens en meisjes van een jaar of vier is dat natuurlijk een prachtige gebeurtenis. Ben jij tussen de 5 en 7 jaar? Vind je het leuk om iedere week iets leuks te doen en lekker buiten te spelen? Kom dan bij de bevers van Scouting Someren! Hier doe je allemaal spannende dingen met kinderen die even oud zijn als jij. De bevermiddag komt samen op zaterdag van 10:00 tot 12:00 uur. Wil jij iets vertellen? Neem dan contact op met de speltak: bevers@scoutingsomeren.nl

Overvliegers: Alle overvliegers heel veel plezier bij de Welpen- of Kaboutergroep.

Iedereen een hele fijne en mooie zomervakantie toegewenst en tot in september weer! Want er komen al weer nieuwe leden bij die zich hebben aangemeld.

Het zomerkamp komt dichterbij. Wij gaan dit jaar naar Sevenum en het thema is ‘Indianen’. De volgende bevers hebben zich tot nu toe opgegeven: Kars, Anouk, Romi, Luuk, Ties, Rik, Elise, Thijs vd K., Lynn, Tobias, Emilia, Thijs B., Tim, Lars vd V., Jens, Renske, Siem en. . . . samen met vier beverleidsters; Linda, Iris, Monique, Renata en natuurlijk Ruud (ex beverleider).

Alle Bevers die met ons meegelopen hebben Gefeliciteerd met het behalen van de medaille. Een geweldige sportieve uitdaging!

Dit jaar willen wij ook weer meedoen aan het wandelevenement: de mini Kennedy-mars, Hopelijk hebben jullie allemaal al flink getraind, zodat we ook dit jaar allemaal de eindstreep weer zullen halen! Op zaterdag 2 juli om 12.30 uur verzamelen wij ons achter het gemeentehuis. Kom deze dag wel in je complete scoutfit. Lijkt het je leuk om met ons mee te lopen dan kun je je opgeven voor zaterdag a.s  25 juni

De Jaarlijkse Bever Doe Dag komt eraan. Deze dag wordt gehouden op zaterdag 11 juni in en rondom de Scouting blokhut ‘de Polderhonk’ te Asten. Het thema van dit jaar is “De Toekomstboom”. Samen met de bevergroepen uit Aarle-Rixtel, Asten, Brandevoort, Brouwhuis, Deurne, Lieshout, Mierlo, Mierlo-Hout, St. Jozef en wij van Someren willen wij ook dit jaar weer deelnemen.

Luuk, Siem, Thijs, Ayse, Isidor, Lynn, Tobias, Lars, Jens en Monique een hele Dikke PROFICIAT met jullie installatie. Veel plezier in onze leuk bevergroep.

Beverweekend: Komende weekend verblijven de Bevers in eigen blokhut om daar een nachtje door te brengen met 22 kindjes en 5 leidsters. De volgende dag worden alle nieuwe bevers geïnstalleerd in onze groep. En natuurlijk onze nieuwe leidster Monique.

Afgelopen zaterdag begon de eerste dag van Sjors Sportief bij de Bevers.
De volgende kinderen kwamen bij ons kijken; Lisanne, Kyrian, Thijs, Ayse, Tim, Bodi, Mick, Isidor, Jens, Lize, Rens, Luna, Emilia, Tijn, Dean, Stef, Nienke en Dinthe. Naast onze eigen leden: Sarah, Thijs, Kars, Ties, Elise, Anouk, Rik, Tijs, Jip, Lars, Lynn, Tobias, Lizzy, Romi, Renske, Tim, Luuk en Siem. We begonnen na een korte inleiding met een kennismakingsspel op het grasveld. Hierna een rondleiding in en rondom de blokhut. En vervolgens speelden wij het ‘postbodespel’ in de bossen. Daarna even vrij spelen. En was het tijd om te drinken en iets lekkers erbij. Als afsluiting speelden we in vier groepjes nog ‘vlagverovertje’. Wij vonden het leuk dat jullie gekomen zijn om met onze vereniging kennis te maken. Wij hopen dat jullie het ook wel leuk vonden. En graag zien wij jullie terug op de volgende zaterdagen om met ons het scoutingspel te spelen Want iedere zaterdag staat er iets anders op het programma.

Nieuwe bevers zijn altijd van harte Welkom!
Het nieuwe jaar is begonnen! Er zijn tien bevers overgevlogen naar de volgende groepen. Vanaf nu kunnen er ook weer nieuwe leden bij ons aanmelden. Stuur een e-mail naar bevers@scoutingsomeren.nl. En je zoontje(s) en/of dochtertje(s) mag vrijblijvend verschillende zaterdagen met ons gezellig mee groep draaien. Om te kijken of het wel leuk is!